image
 |  0 5 Червня 2022 | 16:14

Контрнаступу можна чекати у вересні

Повномасштабного контрнаступу українських військ можна очікувати у вересні цього року.

Зараз відбуватимуться лиш контрудари по ворогу, які й так тривають постійно, каже радник міністра МЗС Віктор Андрусів, передає "24 канал".

"У кращому разі контрнаступ буде можливий, з того що я бачу, десь на вересень. У кращому випадку. Все інше - це будуть контрудари", - каже він.

У Миколаївській області українські захисники та захисниці завдають контрударів, відкидають окупантів і далі не просуваються.

Андрусів каже, що масштабного контрнаступу очікували в середині червня, але відбулися зміни. Західні партнери довго не давали зброї.

"Вони постачають нам зброю, але дуже повільно. В нас є запас радянського озброєння й ми дуже інтенсивно воюємо ним. Якщо в нас є ці запаси й нам ще до них додають західне озброєння, то наша потужність дуже зростає. І тоді з'являється можливість здійснити потужний контрнаступ", - сказав він.

Захід дуже повільно надає зброю для відсічі Росії, бойовий запас закінчується. Коли прибуде вся іноземна зброя, то вона великою мірою замінить вогневу потужність, яка вже є в України.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити