image
 |  2 22 Червня 2018 | 07:45

Корупція в Україні в 3 рази вище світової, – PricewaterhouseCoopers

У світі лише 25% респондентів відповіли, що їх організації стикалися з випадками хабарництва і корупції.
Про це 22 червня 2018 року повідомляє сайт «biz.nv.ua».
Рівень хабарництва і корупції в українських організаціях зріс з 56% в 2016 році до 73% в 2018 році. При цьому, це майже в три рази вище загальносвітового показника.
Про це йдеться в дослідженні аудитора «великої четвірки» – міжнародної компанії PricewaterhouseCoopers (PwC).
Так, згідно з даними компанії, у світі лише 25% респондентів відповіли, що їх організації стикалися з випадками хабарництва і корупції, що майже втричі нижче за показник в Україні.
За результатами дослідження, кожен третій український респондент (33%) зазначив, що його організація отримувала пропозицію дати хабар протягом останніх двох років. Крім того, 12% українських респондентів повідомили, що збитки їх організацій від хабарництва і корупції склали від $1 млн до $50 млн.
PricewaterhouseCoopers (PwC) - це міжнародна мережа компаній, що пропонують професійні послуги у сфері консалтингу та аудиту. Компанія існує більше 160 років і входить в так звану «велику четвірку» аудиторських компаній. Штаб-квартира мережі знаходиться в Лондоні.
PwC проводить всесвітнє дослідження економічних злочинів і шахрайства на основі відповідей, отриманих від більш ніж 7 тис. респондентів з 123 країн світу. Дослідження проводиться в Україні кожні два роки, починаючи з 2009 року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити