image
 |  2 31 Травня 2020 | 08:24

Ковель – проти приєднання до себе двох сільрад

Ковельська міська рада прийняла звернення з приводу примусового приєднання до своєї територіальної громади двох сільських рад.

У зверненні Ковельської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, народного депутата Степана Івахіва, голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка та виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожана говориться, що депутати глибоко стурбовані Перспективним планом формування територій громад Волинської області, який затвердив 13 травня 2020 року Кабінет Міністрів України.

До територіальної громади міста Ковеля віднесено Доротищенську та Тойкутську територіальні громади (сільські ради).

«Дані села знаходяться на віддалі від міста Ковеля і єдиним місцем дотику є ліси, які межують з Білинською сільською радою (має приєднатись до Ковеля згідно з Перспективним планом). Єдиний транспортний зв’язок з даними населеними пунктами проходить через територію Дубівської ОТГ, а це ускладнює адміністрування даних територій та створить незручності для населення сіл в отриманні послуг та документів, погоджень тощо», – йдеться у зверненні.

Ковельська міська рада просить зі складу проектної Ковельської ОТГ (м. Ковель) вилучити Доротищенську та Тойкутську об’єднані територіальні громади, натомість Доротищенською підсилити Дубівську ОТГ Ковельського району, а Тойкутською – Сошичненську ОТГ Камінь-Каширського району, або Сереховичівську ОТГ Старовижівського району, або Дубівську ОТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині лісники збудували готель для VIPів

На сесії міської ради, яка відбулася 28 травня, звернення підтримали 20 депутатів.

Джерело: Ковель медіа.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити