image
 |  2 18 Вересня 2018 | 14:17

Ковель співпрацюватиме з білоруським містом

Під час міжнародного бізнес-форуму “Єврорегіон “Неман-2018” відбулось урочисте підписання Договору про співпрацю між містом Ковелем та Щучинським районним виконавчим комітетом.
Про це інформує сайт Ковельської міськради.
Передбачається, що Сторони співпрацюватимуть у сферах економіки, освіти, культури, спорту, охорони навколишнього середовища, будуть підтримувати розробку і здійснення програм і проектів.
Реалізацію одного спільного проекту у рамках програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» партнери уже розпочали разом з однойменним польським Щучиним. Торік з цього приводу підписали тристоронню угоду.
Йдеться про “Транснаціональні центри діалогу культур”. Проект передбачає будівництво на основі існуючих спортивних об’єктів спеціальних культурних центрів. У Ковелі він з’явиться на базі стадіону «Локомотив». Тут зможуть реалізовувати свої творчі здібності та розвивати фізичні можливості ковельчани різних вікових категорій.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Нововолинської місьради заслухають звіт директора водоканалу
Його фінансове забезпечення – 2 мільйони 351 тисяча євро, з яких Ковель отримає 912 тисяч 771 євро. Десять відсотків від виділеної для нашого міста суми маємо передбачити у місцевому бюджеті.
У Ковелі 7 вересня уже оголосили про проведення1 відкритих торгів щодо реконструкції стадіону «Локомотив». Замовник - виконавчий комітет Ковельської міської ради. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій від учасників - 3 жовтня. Термін виконання робіт: початок - 1 листопада 2018 року, завершення — 1 вересня 2020 року.
У трьох містах — українському, білоруському та польському будівництво має відбуватись одночасно. Тож всі мають працювати злагоджено, щоб не підвести партнерів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити