image
 |  0 25 Червня 2021 | 15:45

Ковельська «Батьківщина» і «Слуги народу» не підтримують надання статусу Почесних громадян для учасників російсько-української війни

Ковельська «Батьківщина» і «Слуги народу» не підтримують надання статусу Почесних громадян для учасників російсько-української війни.

Про це повідомив депутат Ковельської міськради від ВО «Свобода» Валерій Черняков.

Обранець громади розповів, що 24 червня відбулася сесія Ковельської міської ради.

«На початку сесії я зачитав звернення до міського голови з пропозицією до Дня Незалежності надати статус Почесних громадян міста Ковеля всім мешканцям Ковельської ОТГ, які загинули на російсько-українській війні. Також до цього списку запропонували додати Олега Матіжева, командира 72 окремого мотострілкового батальйону, уродженця м. Ковель, який загинув під час миротворчої місії в Іраку у 2005 році та Аллу Полякову, активну учасницю національно-визвольного руху на початку 90-х років, керівника "Союзу українок" м. Ковель.

До кінця сесії вдалось назбирати 27 підписів з присутніх депутатів. Не підписали троє депутатів від фракції "Батьківщина", на чолі з екс-мером Олегом Кіндером та колишнім секретарем міськради Вірою Федосюк, та деякі депутати від "Слуг Народу" (Олег Уніга, Андрій Мілінчук).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі Світязь продають базу відпочинку за 40 тисяч доларів

Додам, що саме частина цих осіб була проти встановлення червоно-чорного прапору над міською радою.

"Слуг Народу" можна зрозуміти, якшо навіть Президент України (представник "Слуг Народу") офіційно заявив про те, що саме він злив інформацію про "вагнерівців" диктатору Лукашенку, але не зрозуміла позиція фракції "Батьківщина", яка позиціонує себе як проукраїнська, патріотична сила. Надіємось, що до 30-ї річниці Дня Незалежності, міська рада, на чолі з мером Ігорем Чайкою, все ж таки проголосує за те, щоб надати Почесного громадянина міста нашим полеглим землякам».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити