image
 |  16 1 Листопада 2021 | 12:18

Ковельська міська рада – проти реорганізації медичного коледжу

Депутати Ковельської міської ради просять зберегти статус Ковельського фахового медичного коледжу.

Про це йдеться у зверненні, яке опублікували на сайті міської ради.

Зазначимо, що на сайті Волиньради з’явився проект рішення щодо питання діяльності закладів освіти спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Волинської області медичного спрямування, де йдеться про реорганізацію Ковельського медичного коледжу.

У свою чергу, депутатський корпус Ковельської міськради занепокоєний і стурбований планами Волинської обласної ради щодо реорганізації закладу. Адже впродовж 75-ти років Ковельський фаховий медичний коледж, будучи кузнею кваліфікованих кадрів медичного профілю не лише для Волинської області, а й України в цілому, зберіг власне обличчя, науковий потенціал, традиції в навчанні та вихованні молодого покоління. Це один із трьох навчальних закладів Волині, які готують фельдшерів, медичних сестер, акушерів та фармацевтів. Проте саме Ковельський фаховий медичний коледж розташований у географічному центрі нашої області - місті Ковелі, громада якого налічує понад 73 тисяч. жителів.

«Необдумана ж реорганізація закладу освіти призведе до пониження його статусу, втрати досвідчених кадрів, творчої молоді, освітньої привабливості Ковеля як міста обласного значення у Волинській області, руйнації того, що створювалося і розвивалося роками. Адже саме наявність освітніх закладів сприяє розвитку міста. Тим більше, у розпал епідемії COVID - 19 навантаження на лікарні залишається стабільно високим, що призводить до нестачі кваліфікованих медичних працівників», - йдеться у тексті звернення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громада вимагає зупинити ліквідацію ДП «Старовижівське лісове господарство»

Свою думку з приводу цієї ситуації висловив перший заступник голови Волинської обласної ради, депутат від ВО «Свобода» Юрій Поліщук:

«Особисто я і наша фракція виступаємо проти реорганізації Ковельського медичного коледжу. На це є ряд причин. По-перше, перетворення його на філію з часом може призвети до його закриття. По-друге, у Ковелі доволі потужний МТМО, і є ряд інших медзакладів, в тому числі й обласних, для яких необхідні висококваліфіковані працівники у цій галузі. Ковельський медичний коледж завжди забезпечував спеціалістами амбулаторії центральних і північних районів області. По-третє, утримання цього коледжу обходиться обласному бюджету найдешевше в порівнянні з іншими, тим паче, є ще шляхи мінімізації витрат на його утримання.

Отож, «Свобода» вважає, що на сьогодні таке рішення є поспішним та необгрунтованим», - зазначив Юрій Петрович.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити