image
 |  4 13 Січня 2021 | 19:29

Ковельська міська рада вимагатиме скасування рішення НКРЕКП про підвищення тарифів на газ

Ковельська міська рада вимагатиме скасувати рішення НКРЕКП від 24.12.2019 р. №3013 "Про встановлення тарифів на послуги транспортування природного газу для точок входу і виходу на регуляторний період 2020-2024 р." та зменшення ціни на природний газ для населення.

Відповідне звернення буде винесене на голосування депутатам Ковельської міської ради на позачерговій сесії в п'ятницю, 15 січня.

Про це написала на сторінці Ковельська "Свобода" в мережі Фейсбук депутат міської ради від ВО "Свобода" Ірина Луцик.

"З метою забезпечення соціального захисту громадян, недопущення загострення суспільної напруги серед населення, дотримання Конституції України, сьогодні (13 січня - ред.) в Ковелі провели погоджувальну раду, узгодили Звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Кабінету міністрів України, Голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Дане Звернення буде винесене на голосування депутатам Ковельської міської ради на позачерговій сесії в п'ятницю", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська облрада скликає позачергову сесію, аби не допустити підвищення тарифів для населення

"Позиція Фракції ВО "Свобода" в Ковельській міській раді одностайна.

Вимагаємо скасувати рішення НКРЕКП від 24.12.2019р. #3013 "Про встановлення тарифів на послуги транспортування природного газу для точок входу і виходу на регуляторний період 2020-2024р." та зменшення ціни на природний газ для населення", - йдеться в повідомленні.

На думку депутатів фракції ВО "Свобода", вказане рішення є непрозорим та має антинародний і грабіжницький характер.

"В умовах пандемії та складного соціально-економічного становища, платня за транспортування газу та захмарні тарифи унеможливлюють оплату споживачами послуг, оскільки фінансове навантаження на населення є непомірним та недопустимим.

В Україні достатньо природного газу для потреб населення. Потрібно лише зруйнувати корупційні схеми в енергетичній галузі та надавати для населення український газ за собівартістю. Інші споживачі повинні придбати природний газ за справедливою ринковою ціною", - додає Ірина Луцик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканців Нововолинська закликають сказати «Ні!» підвищенню тарифів для населення

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити