image
 |  0 16 Червня 2021 | 09:36

Кожна третя фірма в Польщі готова платити українцям більше, ніж полякам (Дослідження)

Кожен третій роботодавець у Польщі готовий платити працівникам з України більше, ніж полякам. Аби лише залучити їх до себе.

Це випливає з нового дослідження «Барометр польського ринку праці», яке підготувала компанія Personnel Service, повідомляє «Yavp.pl».

Працівники з України на сьогодні працевлаштовані більше, ніж у кожній четвертій фірмі в Польщі (28%). Найчастіше їх можна знайти в фірмах, в яких працює понад 250 людей. В основному 45% робочих місць там займають українці.

Що стосується середніх компаній, то кожна третя з них має у штаті працівників з України. Натомість в малих компаніях українці працюють в кожній четвертій. Найбільший попит на працівників з України спостерігається у компаніях з промислового сектору, торговельної галузі та сфери послуг відповідно.

Згідно з дослідженням, польські фірми не тільки охоче працевлаштовують українців, а й готові покращити для них фінансові умови. Порівняно з попереднім опитуванням, відсоток роботодавців, готових платити працівникам з України більше, ніж полякам, збільшився. Тепер таку можливість передбачає кожен третій роботодавець у Польщі, хоча ще рік тому їх було 28%.

На ситуацію, в першу чергу, впливає дефіцит робочих рук. Щоб покрити його за рахунок залучення іноземців, головним виступає саме фінансовий аргумент. Автори дослідження зазначають, що поляки й надалі не дуже хочуть працювати в тих сферах і на тих посадах, де, зазвичай, працевлаштовуються трудові мігранти з України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 63% поляків ставляться до українців позитивно (Дослідження)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити