image
 |  2 1 Березня 2021 | 22:45

КП «Луцькі ринки» збираються підвищити вартість оренди

Для підприємців, які орендують землю у КП «Луцькі ринки» можуть підвищити тарифи на торгові площі на 21,7 грн.

Про це йдеться у проєкті рішення Луцькового виконавчого комітету.

КП «Луцькі ринки» планують встановити оренду торгової площі на ринках міста в розмірі з 97,30 грн. до 119,00 грн. за 1 квадратний метр торгової площі.

Ріст тарифу в комунальному підприємстві пояснюють із впливом багатьох факторів, зокрема: витрати на оплату праці, податок на землю, адміністративні витрати.

Розрахунки вартості послуг з надання в оренду торгової площі на ринку та відповідний проєкт рішення розглянуто на засіданні комісії з питань ціноутворення та тарифної політики та рекомендовано внести даний проєкт рішення на розгляд виконавчого комітету Луцької міської ради.

Відповідно до розрахованих таким чином планових витрат вартість послуги з надання в оренду 1 м2 торгової площі становить 119 грн на місяць (з ПДВ). Рішення набирає чинності з дати офіційного оприлюднення у друкованих засобах масової інформації.

Як йдеться у пояснювальній записці КП «Луцькі ринки» переглянули розрахунок вартості послуг з надання в оренду 1м2 торгової площі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Луцьком у лікарні, яка належить багатій громаді, знайшли недоліки (ФОТО)

Витрати з оплати праці розраховано із затверджених на підприємстві штатного розпису та положення про встановлення доплат та надбавок. У зв’язку із зменшенням обсягу виконуваних робіт та для ефективного забезпечення господарської діяльності, скорочено штат працівників підприємства з 19 до 8 штатних одиниць. Середня заробітна плата одного штатного працівника на підприємстві складає 11 225 грн. Виробничі витрати передбачають витрати на заробітну плату контролерів із врахуванням внесків на соціальні заходи, прибирання території, вивіз сміття, охорону території, ремонт покрівлі торгових рядів, покращення охорони території ринку шляхом впровадження відео нагляду, тощо.

Податок на землю враховано відповідно до оцінки вартості земельних ділянок, здійсненої Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області, сума якого за рік становитиме – 39 072,96 грн.

Адміністративні витрати передбачають витрати на заробітну плату із урахуванням внесків на соціальні заходи, програмне забезпечення для здійснення господарської діяльності та здачі звітності, послуги банку, витрати на оренду офісу, комунальні послуги, канцтовари, тощо. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити