image
 |  0 1 Березня 2021 | 16:16

Під Луцьком у лікарні, яка належить багатій громаді, знайшли недоліки (ФОТО)

Луцьку центральну районну лікарню перевірили на архітектурну доступність для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Серед виявлених недоліків — відсутність доступу до поліклінічного відділення відвідувачам, які користуються колісними кріслами.

Центральні сходи адмінбудівлі районної лікарні потребують ремонту, – повідомили у пресслужбі секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Недоліком відзначили відсутність тактильних і контрастних візуальних покажчиків для ознайомлення з інформацією про розташування об’єктів на території районної лікарні. Також в регіональному представниці вказали на відсутність тактильних засобів інформації з використанням шрифту Брайля, контрастного маркування першої та останньої сходинок, маркування прозорих полотен дверей, виділення порогів.

Окрім того, не обладнаний поручнями пандус при вході в поліклініку лікарні, а кут підйому не відповідає вимогам державних будівельних норм. На момент візиту пандус та сходи не були розчищені від снігу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку викидають сміття під стіни замку (ФОТО)

Серед позитивних сторін — облаштування підйомника у поліклінічному та стаціонарному відділенні, санітарно-гігієнічних приміщень, якими можуть скористатись люди з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Працівники регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Любов Сітовська та Віталій Єлов оглянули всю територію лікарні.

"Лікарня охоплює відділення стаціонару, поліклінічне відділення, параклінічне відділення. Будівля лікарні п’ятиповерхова, обладнана пасажирським ліфтом. У вестибюлі районної лікарні розміщені стенди з інформацією про години роботи районної лікарні, графіки прийому громадян, розміщення підрозділів", – сказано в повідомленні пресслужби.

За результатами візиту керівництву медичного закладу нададуть рекомендації, а до компетентних органів скерують акти реагування. Зазначимо, що КП "Луцька центральна районна лікарня" належить до Підгайцівської сільської ради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити