image
 |  0 1 Грудня 2020 | 08:32

Кремль відреагував на ідею Санду прибрати російських військових із Придністров'я

У Кремлі заявили, що обрана президентка Молдови Мая Санду не обговорювала з Москвою ідею реформувати місію російських "миротворців" у Придністров’ї, перетворивши її на цивільну.

Із заявою у понеділок виступив речник президента Росії Дмитро Пєсков, - повідомляє "Європейська правда" з посиланням на російське агентство "Интерфакс". 

Пєсков зазначив, що з чинним президентом Молдови Ігорем Додоном був "значно конструктивніший" діалог.  

У Кремлі розраховують, що у нового керівництва Молдови є велика потреба "в більш збалансованому підході в контексті наших двосторонніх відносин", додав Пєсков.

"Ми розраховуємо на те, що цей конструктивізм триватиме, що в цьому плані буде певна спадкоємність, і що ми будемо враховувати всі можливі негативні наслідки будь-яких різких кроків", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Велика Угорщина» та «етнічна автономія»: благодійний фонд на Закарпатті підозрюють у сепаратизмі (ФОТО)

30 листопада Санду на великій пресконференції в Кишиневі виступила за реформування місії миротворців у Придністров’ї і перетворення її на цивільну.

Санду зазначила, що в Придністров'ї перебувають російські миротворці, а також оперативна група російських військ (ОГРВ), яких необхідно вивести з території Молдови. Перебування останніх не передбачає жоден договір чи двостороння угода.  

Оскільки у Придністров’ї немає небезпеки військових дій, Санду пропонує замінити чинну миротворчу місію, яка регулюється договором 1992 року, на цивільну місію під егідою ОБСЄ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити