image
 |  13 30 Листопада 2020 | 21:38

«Велика Угорщина» та «етнічна автономія»: благодійний фонд на Закарпатті підозрюють у сепаратизмі (ФОТО)

Служба безпеки України провела на Закарпатті санкціоновані обшуки у функціонерів одного із місцевих благодійних фондів. Перевіряється інформація про причетність іноземного фонду до діяльності, спрямованої на порушення державного суверенітету України.

Про це повідомляють у пресслужбі СБУ.

Вивчається можливе втручання у внутрішні справи нашої держави та заподіяння шкоди державній безпеці України через фейкове поширення дії законодавства Угорщини і юрисдикції її державних органів на окремі регіони нашої країни. 

Досудове слідство також досліджує факти сприяння іноземній державі окремими українськими публічними діячами. Вони підозрюються у підтримці державних органів сусідньої країни у веденні підривної діяльності на шкоду Україні, зокрема й у вчиненні дій з ознаками державної зради. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал на Закарпатті: депутати ОТГ після присяги співали гімн Угорщини (ВІДЕО)

Під час обшуків правоохоронці виявили низку друкованих матеріалів, які популяризують так звану "Велику Угорщину" та створення етнічної автономії на Закарпатті.

З відкритих джерел стає зрозуміло, що проєкт "Велика Угорщина" - це теритотріальні претензії і зазіхання на територіальну цілісність не лише України, а й практично всіх сусідніх держав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дрифт на Замковій площі: що сказали у поліції?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити