image
 |  0 30 Жовтня 2020 | 08:32

КСУ – на вихід? Планують звільнити весь склад

До Верховної Ради України надійшов президентський законопроєкт «Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства», яким пропонується звільнити весь склад Конституційного суду України. Законопроєкт зареєстровано на сайті парламенту. 

Про це повідомляє «Гpомадське».

Глава держави пропонує визнати рішення КСУ від 27 жовтня 2020 року «нікчемним (що не створює правових наслідків) як таке, що прийнято суддями Конституційного Суду України в умовах реального конфлікту інтересів».

Також він пропонує звільнити всіх суддів, які ухвалили це рішення, та почати процес відбору нових. Зеленський також прагне повернути редакцію закону «Про запобігання корупції» та Кримінального кодексу, які діяли до рішення КСУ.

Згідно з пояснювальною запискою, Зеленський вважає, що ухвалення цього закону забезпечить дотримання конституційного ладу в Україні і незворотність європейського курсу України, запобігатиме корупції в органах державної влади та зміцнить авторитету України на міжнародній арені.

Цей Закон має набрати чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Наразі проєкт закону вже передали на розгляд профільного комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КСУ планує скасувати Вищий антикорсуд, мовний закон і земельну реформу, — глава НАЗК

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити