image
 |  7 12 Липня 2023 | 16:56

Кулеба повідомив, коли в Україні з'являться перші винищувачі F-16

Згідно з графіком, перші винищувачі американського виробництва F-16 мають літати в українському повітряному просторі до кінця першого кварталу 2024 року. Але є багато нюансів, тому графік може зсуватися.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в оприлюдненому у середу інтерв’ю Радіо Свобода, пише УНН.

Міністр зауважив "дуже складний технічний момент", відповідаючи на питання про терміни тренувань і отриманя F-16.

"Тренування мають початися десь у серпні, можливо, на початку вересня. Паралельно буде йти підготовка юридичних рішень, необхідних для передачі літаків і самих літаків. Я думаю, що якщо до кінця першого кварталу наступного року перші F-16 будуть літати в українському повітрі, керовані українськими пілотами, то це буде відповідно до графіку", - сказав Кулеба.

Але, з його слів, треба готувати інженерів, техніків, інфраструктуру.

"Багато є нюансів, тому графік може зсуватися. Але зараз і міністр оборони тут працює дуже активно. Ми робимо спільно все для того, щоб максимально пришвидшити цей процес", - зауважив голова МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, що подарувала Зеленському донька загиблого Героя України

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити