image
 |  5 10 Січня 2020 | 08:56

Кум Путіна проспонсорував книгу комуніста про «пабєдітєлєй», яку видали на Волині

У волинському видавництві «Надстир’я» вийшла друком книга колишнього першого секретаря Волинського обкому Компартії України Петра Бущика «Вистояли і перемогли. Книга пам’яті», яку проспонсорував кум Володимира Путіна Віктор Медведчук.

Про це написала любешівська газета "Нове життя".

"У перші дні цього року до редакції завітав відомий історик, автор книг про Любешівщину Петро Бущик. Цього разу подарував примірник нового свого творіння – «Вистояли і перемогли. Книга пам’яті», котра вийшла друком у луцькому видавництві «Надстир’я» зовсім нещодавно в 2019-му", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Поцілували замок»: Любешівський народний музей закрили для відвідувачів (ФОТО)

"Тверда палітурка, білий глянцевий папір, якісні унікальні фото ваблять перечитати доволі об’ємну книгу, котра містить 484 сторінки. Книга призначена для учнів, студентів, вчителів та дослідників історії рідного краю. У науково-популярних нарисах містяться спогади учасників і свідків подій, на які багате було Волинське (Прип’ятське) Полісся. Тут містяться розповіді про наших земляків, які в різні часи були об’єднані боротьбою проти ворогів трудового народу, не задумуючись віддавали на вівтар Перемоги свої життя. Автор зазначає, що в пошуках матеріалів, підготовці їх до друку брало участь майже півсотні осіб, і кожного з них він вважає співавторами", – пише "Нове життя".

Як вбачається зі сторінок районної газети, з вдячністю відгукується автор про працівників краєзнавчого відділу Волинської обласної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки, публічної бібліотеки Любешівської селищної ради, ЦРБ Івановського району Республіки Білорусь, колективу редакції газети «Нове життя» – «за допомогу у пошуках необхідних матеріалів та інформаційну підтримку проєкту».

"Фінансову підтримку у виданні надали нардеп України Віктор Медведчук, Любешівський селищний голова Олег Кух, голова регіональної організації ПП «Політична платформа – за життя» Олег Чикида, директор ДП «Любешівське ЛМГ» Юрій Васюхник, директор ТзОВ «Конста-М» Костянтин Марчук, директор ТзОВ «ЄвроДобробут» Ірина Колб, приватні підприємці Любов Абрамович, Валерій Смаль, Сергій Михальчук, Віктор Токарчук" – пише «Нове життя».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куми Путіна на Різдво прилетіли на Волинь (ФОТО)

Варто зауважити, що навіть побіжний огляд книги не залишає сумнівів у тому, що видання має чітку ідеологічну підкладку пропаганди "русского міра", з відповідною термінологією. А обмовка автора про «інформаційну підтримку проєкту» (!) дає підстави припускати, що цей пропагандистський проєкт Путіна на Волині може мати логічне продовження та постійну фінансову підтримку. І, як бачимо, не лише Кремля...

Довідково від «ВолиньUA»:

Бущик Петро Григорович (за даними сайту ЦВК за 2012 рік) – народився 28 червня 1945 року в селі Славки Решетилівського району Полтавської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, перший секретар Волинського обласного комітету Компартії України, член Комуністичної партії України, проживає в смт Любешів Волинської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – Комуністична партія України.

У 2010 році обирався депутатом Волинської обласної ради як висуванець від КПУ. Після перемоги Революції гідності, у 2014 році, склав повноваження депутата облради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити