image
 |  0 9 Вересня 2019 | 17:42

Лайка може бути ознакою психічного розладу

Часте використання матюків може бути ознакою психічної хвороби Туретта.

Ця хвороба змушує людину рухатись і видавати звуки незалежно від власної волі. При цьому хворий може матюкатися, - повідомляє "Країна здоров'я".

Група вчених Єльського університету встановила, що понад 10% пацієнтів із синдромом Туретта намагалися впоратися зі своїми емоціями. Хвороба розвивається з певною періодичністю, і коли люди відчували наближення нападу, то намагалися піти в відокремлене місце, щоб нікого не образити словами.

90% пацієнтів зізналися, що після нападів нецензурної лайки починають почуватися краще. Ні в одного з пацієнтів із хворобю Туретта не виявлено розумових відхилень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні вже складено 243 протоколи на власників «євроблях»

Причиною захворювання є підвищена концентрація гамма-аміномасляної кислоти в області мозку, що відповідає за моторику. Нейромозкові структури пригнічують активність тих ділянок мозку, в яких відбуваються імпульси. Це стає причиною активності та вигукування спонтанних фраз.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити