image
 |  2 22 Липня 2023 | 16:46

Легальні доходи волинян поповнили бюджет на 4,7 мільярда гривень

За підсумками першого півріччя 2023 року на Волині до бюджетів усіх рівнів перераховано 4 мільярди 682 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб.

Це на 1,3 мільярда гривень більше проти аналогічного періоду торік, - інформує ДПС у Волинській області.

«Тобто в області за підсумками першого півріччя зафіксовано стійкий ріст надходжень ПДФО, що є бюджетоутворюючим для територіальних громад. Очевидно, що саме оподатковані офіційні доходи найманих осіб значною мірою визначають спроможність громад фінансувати видатки на соціальну сферу та оборонні заходи. А це означає, що органи місцевої влади та податкової служби мають докласти максимум зусиль для легалізації трудових відносин», - наголошує в. о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кремлі заявили про зупинку дії "зернової угоди"

Посадовець підкреслив, що легалізація трудових відносин сприяє формуванню сприятливого середовища на ринку праці для реального сектору економіки.

«Рівні конкурентні умови для представників бізнесу, які працюють прозоро та дотримуються вимог закону, сприятимуть наповненню бюджету, соціальній захищеності громадян і гідним умовам праці. Тож податкова служба активно обмінюється інформацією з Держпраці щодо допущених працедавцями порушень і вживає вичерпних заходів у межах компетенції задля легалізації трудових відносин», - підсумував Сергій Лисеюк.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити