image
 |  13 20 Червня 2021 | 14:59

Лікарню на Волині очікує чергове скорочення?

Упродовж двох останніх місяців, інформує директор КП “Маневицька районна лікарня” Олег Бегаль, Національна служба здоров’я України не виконує умов договору. Відтак у медзакладі пройшли масові скорочення працівників.

Про це пише газета Полісся.

За означений період, зауважив Олег Петрович, довелося звільнити у такий спосіб три десятки медиків. Серед них — молодший персонал. Попередньо у кожному відділенні медики самотужки вирішували хто з них піде на заслужений відпочинок. Зокрема, невтішна ситуація торкнулася пенсіонерів.

— Те, що нам “обріжуть” фінансування, ми збагнули ще перед підписанням договору з НСЗУ. Оскільки до уваги вони брали послуги, що їх надавала лікарня у 2019 році. Проте через рік корективи у грошовий розподіл вніс коронавірус. Відтак доступ до окремих видів медичного сервісу через пандемію ми не змогли надавати. У будь-якому разі служба здоров’я не дотрималась обіцяних медичних гарантій і через це, боюсь, на нас чекає чергове скорочення працівників, — констатував Олег Бегаль.

До слова, медустанова має укладений договір з НСЗУ, що передбачає фінансове забезпечення гарантованих пакетів медичних послуг. Зокрема, йдеться про допомогу при пологах, колоноскопічну діагностику, ендоскопічне обстеження шлунка, мамографію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька суддя подала скаргу на адвоката через його агресію

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити