image
 |  18 14 Січня 2022 | 19:54

Лікарня у Володимирі отримала потужну кисневу станцію

На початку пандемії коронавірусу чимало лікарень користувалися кисневими концентраторами, які не здатні забезпечити киснем тяжких пацієнтів. Для цього й потрібні кисневі станції, яких катастрофічно не вистачає в українських лікарнях.

Нещодавно така з’явилася у медичному об’єднанні у Володимирі. Потужність: 650 літрів за хвилину, - повідомляє 12 канал. 

“Ситуація з коронавірусом відносно стабільна, але ми думаємо, що скупчення людей на різдвяні свята покажуть свій результат по захворюваності”, – каже генеральна директорка Володимирського ТМО Тетяна Ващук.

З кожним штамом вірусу, розповідають у лікарні, кількість важких хворих збільшується. Поки що пацієнти отримують кисень з централізованої станції, яка знаходиться у підвалі, і не така потужна.

Нова станція дасть можливість отримати кисневу терапію більшій кількості пацієнтів. Це усі 280 ліжок лікарні та акушерсько-гінекологічне відділення. Всього на станцію витратили більше 11 мільйонів 700 тисяч гривень. З них шість мільйонів – гроші з міського бюджету.

За словами Тетяни Ващук, киснева станція розпочне працювати через півтора місяця. Крім того, у лікарні планують встановити ще одну станцію, потужністю 500 літрів у хвилину. Її закуплять за державний кошт. Станції об’єднають і зможуть постачати кисень у кожне відділення лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 23-річна водійка скоїла ДТП у Луцькому районі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити