image
 |  4 13 Квітня 2020 | 22:25

Лікувальний корпус у Боголюбах став приймати перших волинян, хворих на COVID-19

Оновлений лікувальний корпус Волинської обласної клінічної лікарні, що в селі Боголюби поблизу Луцька, почав приймати перших «важких» пацієнтів із COVID-19. Сьогодні, 13 квітня, на лікування сюди привезли перших пацієнтів.

Нагадаємо, що кошти на оновлення цього лікувального корпусу віднайшли депутати Луцької міської та Волинської обласної рад, скликавши позачергові сесії та виділивши на боротьбу з коронавірусом більше, ніж по 60 мільйонів гривень, спільно акумулювавши на такі цілі понад 120 мільйонів. Саме за рахунок цих коштів і вдалося в кількатижневий термін оновити лікарняний корпус у Боголюбах.

Виконувач обов'язків головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Дудар провів екскурсію оновленим приміщенням та розповів, яким буде шлях пацієнта у їхньому закладі. За його словами, вхід через приймальне відділення залишається для пацієнтів. Їх підніматимуть спеціальним ліфтом на найвищий поверх.

Інший «чистий» ліфт – для персоналу. Обидва мають два входи-виходи, аби хворий якнайменше контактував із навколишнім середовищем. Одне з головних переваг лікарні – наявність комп’ютерного томографа. За його словами, пневмонії, спричинені коронавірусом, на рентгені практично не видно. Тільки на комп’ютерному томографі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нововолинськ перетворюється в епіцентр епідемії коронавірусу на Волині

Тому адміністрація медзакладу вирішила, що якщо займатимуться лікуванням важких пневмоній, мусять придбати серйознішу апаратуру, інакше доведеться робити це наосліп. Попри те, що у лікарні на кожному поверсі є перевізні рентгени та УЗД, комп’ютерний томограф був неохідний, щоб не доводилось на обстеження транспортувати важкохворих у інші заклади.

«Логістика у відділенні спланована так, аби хворого можна було швидше діагностувати. На перший час у корпусі передбачено 10 систем штучної вентиляції легень», - зазначив керівник лікарні.

Як зауважують у Волинській ОДА, у цій лікарні є «сіра» та «біла» зони. Остання – для персоналу, який на той момент не буде задіяний в зоні зараження. У спеціальній палаті персонал залишатиме використані захисні засоби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попри карантин, на Волині активно працюють пилорами, які «кришує» місцева влада?

Очільник Волинської обласної лікарні розповів, що після того, як пандемія мине й з лікарні випишуть останнього хворого, апаратуру продезінфікують, а весь витратний матеріал спалять.

Фото – з сайту Волинської ОДА.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити