image
 |  7 17 Жовтня 2019 | 23:04

Лісова галузь Волині – на межі банкрутства

Лісова галузь Волині у фінансовому плані фактично є банкрутом, а окремі лісгоспи вже не виплачують зарплати.

Про це під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань законності повідомив голова Тимчасової контрольної комісії обласної ради з питань, що виникають у сфері лісових відносин, депутат Анатолій Грицюк.

Анатолій Грицюк відзначив, що деякі депутати мали власні позиції, що заважало ефективній роботі.

"На жаль, лісова галузь Волині перебуває у непростому стані. 573 метри кубічних становлять незаконні лісові рубки. Відбуваються тотальні рубки лісу різними крадіями. Охорона погано захищає ліси. Особливо поширені самовільні рубки дуба у Ківерцівському районі. Зменшився дохід у порівнянні з минулим роком на 10%. Єдиний плюс, що в цьому році пожежі не завдали значних збитків лісовій галузі. Лісовідновлення відбулося на площі 6012 гектарів. Лісова галузь області у фінансовому відношенні банкрут. Державні лісгоспи мають борги близько 300 млн гривень. Окремі з них вже не виплачують зарплати. Деякі лісгоспи вже не мають за що купити палива. Раніше лісова галузь була багатогалузева. Але зараз майже вся лісова сфера передана в оренду кумам і сватам", - розповів про стан справ Анатолій Грицюк.

Читайте також: Скандал у луцькому ліцеї: за справу взялася поліція

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити