image
 |  2 22 Жовтня 2019 | 13:59

Лицарська майстерня та підземелля: що запланували створити у Луцьку?

У Луцьку вже в наступному році планують збільшити площу підземель та облаштувати майстерню лицарів.

Про це стало відомо під час розширеного засідання робочої групи з реалізації проєкту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Любліна і Луцька», яка відбулася 21 жовтня в залі ЦНАПу.

«Відкриється старий вхід у підземелля, а площа підземель збільшиться вдвічі. Також заплановано створити майстерню лицарів. Всі ці моменти сприятимуть розвитку туризму», - розповів начальник начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міськради Петро Троневич.

Мова йде про підземелля 17 століття, які відносяться до пам’ятки Національного значення. Нині, через них проходять комунікацї, тому в ході реставраційних робіт планується їх перенести, а також облаштувати склепіння підземних тунелів.

Не дивлячись на те, що відповідні роботи проходитимуть в історико-культурному заповіднику «Старий Луцьк», відповідно археологів не планують залучати. Мовляв додаткові археологічні дослідження потягнуть за собою додаткові витрати, які не передбачені програмою.

Слід наголосити, що поряд із вежею Чарторийських та на території монастиря єзуїтів не проводились пошукові археологічні дослідження, тому відповідно ця територія цікава для дослідження істориків та краєзнавців. Адже може таїти в собі цікаві історичні артефакти тих часів.

Нагадаємо, що в ході реалізації програми очікується проведення реставраційних робіт вежі Чарторийських, монастиря єзуїтів із підвалами в Луцьку, реновацію Готичної вежі в Любліні, облаштування музейних експозицій та благоустрій територій, а також інші заходи, спрямовані на збереження цих архітектурних об’єктів, покращення туристичної привабливості історико-культурних пам’яток обох міст.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити