image
 |  7 27 Травня 2020 | 19:44

Літургія без масок: суд оштрафував священика УПЦ МП на 34 тисячі гривень

В Івано-Франківську суд визнав винним священника УПЦ МП у недотриманні карантинних заходів і оштрафував на 34 тисячі гривень.

Про це йдеться в постанові Івано-Франківського міського суду від 21 травня, - інформує "Українська правда". 

У постанові зазначається, що 21 квітня священник УПЦ Московського патріархату всупереч постанові Кабміну "провів масові релігійні заходи без забезпечення учасників засобами індивідуального захисту та недотримання санітарних та протиепідемічних заходів". 

Сам священний на засідання суду не прийшов, проте надіслав письмові пояснення. В них він зазначив, що в той день проводилась літургія, де зібралось парафіяни у кількості 20 осіб, з них близько 6-8 знаходились в храмі, а решта на території храму. 

Про те, що прихожани мали себе захистити масками йому було відомо, однак під час хресної ходи близько половини прихожан були без масок. 

Також під час освячення люди були без масок, не дотримувались правил карантину. 

Священник визнав свою провину, так як не забезпечив порядок дотримання антикарантинних заходів на території храму під час святкування пасхальних свят.  

Суд визнав його винним у адмінпорушені і оштрафував на 34 тисячі гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Треба забути про мову, героїв, історію… Це не ті речі, з якими ми маємо йти далі» – Вакарчук російською мовою закликав забути про все українське (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити