image
 |  4 14 Травня 2020 | 18:36

Ломбарди візьмуть під контроль: що зміниться?

1 липня 2020 року Національний банк України здійснюватиме державне регулювання та нагляд за діяльністю ломбардів.

Однією з пріоритетних цілей регулятора є захист прав осіб, які користуються послугами ломбардів, а також розширення можливостей для самих ломбардів, зазначається на сайті НБУ.

Головною метою Національного банку є забезпечення прозорості роботи ломбардів та дотримання прав та інтересів споживачів через упровадження ризик-орієнтованого підходу в процедурах ліцензування, регулювання та нагляду на ринку ломбардів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Так на якому з цих відео ти брешеш, Олександре?»: Грицай показав, як підло бреше Усик (ВІДЕО)

Нова модель регулювання ринку кредитування ломбардами має забезпечити діяльність ломбардів на засадах прозорості, доброчесної ринкової поведінки та захисту прав споживачів з урахуванням особливості бізнес-моделі ломбардів.

Нацбанк будуватиме нову систему регулювання та нагляду, яка передбачатиме: простий доступ на ринок (скасовано вимогу щодо спеціально визначеної організаційно-правової форми ломбарду). Для виходу на ринок буде встановлено необхідні мінімальні умови, які забезпечать наявність чесних гравців, водночас ці умови не мають бути невиправданими перепонами для початку діяльності, розвитку здорової конкуренції чи інновацій. Обов'язковим буде бізнес-план для початку. Нові можливості також розширяють доступ до фінансування від третіх осіб та дозвіл ломбардам здійснювати іншу діяльність, окрім надання фінансових послуг, створюють нові можливості для розвитку бізнесу. Окрім цього, НБУ наголошує на прозорості та наявності бездоганної ділової репутації — на ринку діятимуть лише ті ломбарди, власники істотної участі та кінцеві бенефіціарні власники яких розкриті. Лише власників та керівників із бездоганною діловою репутацією буде допущено на ринок.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити