image
 |  0 6 Жовтня 2020 | 09:54

Любешівська селищна рада пройшла етап конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування у 2020 році»

Любешівська селищна рада подала проєктну заявку на конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування у 2020 році» і пройшла перший етап відбору.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Любешівської ОТГ.

Організатором Конкурсу є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у партнерстві з Радою Європи.

Практика «Бюджет участі», яка впроваджується у Любешівській громаді третій рік поспіль, існує далеко не в кожній громаді і є свідченням того, що селищна рада застосовує один з європейських підходів - включення громадськості в процес ухвалення тих чи інших рішень органу місцевого самоврядування. Так, впродовж 2018-2020 років за допомогою проєкту «Бюджет участі» жителі нашої громади мали і мають змогу бути безпосередніми учасниками розвитку своїх населених пунктів.

Як зазначив селищний голова Олег Кух, Любешівська громада в запровадженні громадського бюджетування дуже швидко розвивається, і це хороша практика, яка матиме продовження.

«Селищна рада і надалі буде підтримувати ініціативу та ідеї наших жителів, бо це найефективніший інструмент е-демократії» - переконаний очільник громади Олег Кух.

На даний час реалізовано сім проєктів Бюджету участі:

«Дитячий майданчик – місце щасливого дитинства», автор Матейчик Надія Макарівна.

«Талант плюс творчість. Організація змістового дозвілля здобувачів освіти», автор Романюк Людмила Василівна (малий проєкт).

«Борцівський клуб «Сокіл» - територія спорту та здорового способу життя», автор Кутинець Сергій Григорович.

«Місце щасливого дитинства (облаштування дитячого майданчика в с. Судче)», автор Остимчук Леся Василівна с. Судче.

«Новій українській школі – нові стандарти санітарно-гігієнічних умов (встановлення фільтра/установки для очищення води від заліза у ЗЗСО «Бірківський ліцей»)» - автор Семенюк Надія Олексіївна с. Бірки.

Новій українській школі – нові стандарти санітарно-гігієнічних умов (поточний ремонт внутрішніх санвузлів ЗЗСО «Залізницький ліцей ім. І.Пасевича») - автор Кутинець Сергій Григорович

«Ресурсна кімната – нові можливості для дітей з особливими освітніми потребами» - автор Дишко Мирослава Валеріївнв с. Ветли.

Ще ряд проєктів перебуває на стадії реалізації: «Огородження пам’ятника загиблим воїнам», «Створення рекреаційної зони в селі Бірки», «Якісні санітарно-гігієнічні умови у школі – запорука збереження здоров’я учнів - Седлищенський ліцей».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій ПОЛІЩУК: Віра у себе здатна здолати будь-які труднощі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити