image
 |  0 28 Січня 2020 | 10:39

Лучан попередили про небезпеку коронавірусу з Китаю

Лучан поінформували про особливості коронавірусу з Китаю. Про небезпеку коронавірусу і профілактику захворювання розповів під час оперативної наради начальник управління охорони здоров'я Володимир Лотвін.

Про це повідомляє кореспондент «ВолиньUA».

На початку оперативки секретар міськради Григорій Пустовіт попросив головного медика міста розповісти про коронавірус, епідемія якого поширюється світом.

«Коронаровіруси - це велика група вірусів, які можуть спричиняти як легкі застуди, так і важкі. Ці віруси легко мутують. Коронаровірусів є вже сім видів.Науковці припускають, що новий вірус з Китаю схожий на вірус атипової пневмонії 2003 року. Інкубаційний період триває довго. Легкі випадки нагадують застуду, важкі - пневмонією. Вважається, що вірус передається від людини повітряно-крапельним шляхом.Якщо ви не контактували з мешканцями Уханя, то ризику немає. Одужання залежить від імунітету. Дехто має легкий перебіг, дехто важко переносить хворобу.В Україні створений оперативний штаб щодо недопущення поширення коронаровірусу. До профілактики належать традиційні заходи: мити руки з милом, уникати контактів з хворими людьми, ретельно готувати їжу», - повідомив начальник управління охорони здоров'я Володимир Лотвін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: померло 56 людей, хвороба - вже в Канаді, у «Боpисполі» пасажирів з Китаю перевірятимуть інфрачервоними термометрами

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити