image
 |  5 29 Січня 2019 | 18:49

Лучан запрошують на «бандерівські» заходи «Від забуття – до визнання» та «Ім`я як прапор»

З ініціативи Волинської обласної ради 30 січня 2019 року в Луцьку відбудуться урочистості з нагоди 110-ї річниці від дня народження Провідника Організації українських націоналістів Степана Бандери та 90-ї річниці з часу створення ОУН.

Про це «ВолиньUA» повідомляють організатори.

Зокрема, у середу, 30 січня 2019 року, о 14:30 годині у Волинському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Тараса  Шевченка розпочнеться мистецька акція «Від забуття – до визнання», а о 15:00 годині – Урочиста академія «Ім’я як прапор», присвячені 110-й річниці з дня народження Степана Бандери.

Організатори урочистостей – управління культури, з питань релігій та національностей обласної державної адміністрації та Волинський обласний науково-методичний центр культури, за підтримки Волинської обласної ради та Волинської обласної державної адміністрації.

Як уточнюють у Волинській обласній раді, урочистості також приурочують 90-й річниці з часу проведення Першого Конгресу (Великого збору) українських націоналістів,  який розпочався 28 січня 1929 року у Відні та завершився 3 лютого 1929 року створенням Організації українських націоналістів (ОУН).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку вшанували подвиг Героїв Крут (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити