image
 |  2 21 Листопада 2018 | 22:57

Лучан запрошують на виставку «Україна 1932–1933. Геноцид Голодом»

На історичному факультеті СНУ імені Лесі Українки відбудеться виставка про Голодомор «Україна 1932–1933. Геноцид Голодом»

Про це інформується на сайті Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Відкриття виставки відбудеться у суботу, 24 листопада, о 10.30 у приміщенні факультету історії, політології та національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (вул. Шопена, 24).

Матеріали виставки охоплюють майже століття, адже Голодомор мав свою передісторію та наслідки. Виставка починається з того, якою була Україна на початку ХХ століття, за 30 років до цієї трагедії, і закінчується розповіддю про відродження пам’яті про Голодомор в сучасній Україні.

Автори виставки вважають, що розповідати про Голодомор просто необхідно, адже навіть зараз людство не може тішити себе надією, що новітній Голодомор не повториться. Навпаки, ознаки геноцидів бачимо дедалі частіше у сучасному світі. Свідки злочину та історія Голодомору вчить усіх нас, що варто робити і чого не слід. Відтак – як уникнути подібних злочинів та протистояти тим, хто їх планує й організовує.

«У цій виставці ми пояснюємо, чому вважаємо Голодомор геноцидом та просимо світове співтовариство визнати його таким. Ми виходимо з того, що Голодомор є однією із найважливіших подій не тільки української, а й світової історії у ХХ ст., без розуміння якої годі зрозуміти природу тоталітаризму та злочини, здійснені і радянським, і нацистським тоталітаризмом», – наголошує Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Організатори виставки: Український інститут національної пам’яті, Національний музей «Меморіал жертв Голодомору», Міністерство закордонних справ України.

Дата та час події:

Субота, 24 Листопад, 2018 - 10:30

Кінець події:

Субота, 24 Листопад, 2018 - 18:00

Місце проведення події:

факультет історії, політології та національної безпеки (вул. Шопена, 24).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити