image
 |  2 7 Січня 2020 | 11:46

Лучани не хочуть нічного підсвічування історичних пам’яток?

У Луцьку просять забезпечити нічне підсвічування пам'яток і території «Старого міста».

Відповідну петицію, 2 січня, зареєстрував журналіст Юрій Горбач.

Навіть в період Новорічних свят історична частина Луцька тоне в пітьмі. У місті відсутній грунтовний і послідовний підхід до підсвічування пам'ятних і важливих для міста об'єктів.

Якщо у європейських містах організовують та проводять нічні екскурсії. Бо нічне місто з гарною підсвіткою та освітленням може виглядати зовсім інакше, ніж в денну пору. То в Луцьку це неможливо, бо немає що показувати – навіть основні пам'ятки або підсвічуються дуже убого, незбалансовано, або не підсвічуються взагалі.

Як вважає Юрій Горбач, гарне і якісне підсвічування пам'яток архітектури, пам'ятників, додатково зацікавлюватиме туристів, сприятиме розвитку туризму в місті.

Читайте також: Транспортний хаос: «Старе місто» і центр Луцька заполонили авто

Підтримати відповідну петицію можна за цим посиланням. ТУТ

Нещодавно ми писали про те, що «Старе місто» просто забули. Самотніми вулицями гуляє хіба що холодний пронизливий вітер та зграї бродячих собак. Іноді трапляється поодинокий перехожий, який поспішає у своїх справах. Історична частина Луцька функціонує ніби окрема сільська ОТГ, при чому неспроможна та бідна.

Читайте також: Святу тут не місце: які частини Луцька оминула святкова атмосфера?

Про Старе місто просто забули. Самотніми вулицями гуляє хіба що холодний пронизливий вітер та зграї бродячих собак. Іноді трапляється поодинокий перехожий, який поспішає у своїх справах. Історична частина Луцька функціонує ніби окрема сільська ОТГ, при чому неспроможна та бідна.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити