image
 |  38 2 Січня 2020 | 11:01

Святу тут не місце: які частини Луцька оминула святкова атмосфера?

Якщо ви у Луцьку і хочете поринути у новорічний святковий настрій, то майте на увазі: у місті є райони, які оминула святкова атмосфера. Відвідування цих забутих богом і чиновниками частин обласного центру не додасть гарного настрою. А може спровокувати сум та депресію. Серед них - історична частина Луцька, відома як Старе місто.

У світі не так багато міст, які можуть похвалитися видатними пам'ятками древнього минулого. Історична частина - це справжнє серце міста, яке у період свят приваблює натовпи туристів, підкреслює його унікальність і велич. Але у Луцьку картина зовсім інакша.

Читайте також: Екологи? Ні, не чули: у «Старому місті» берег річки «потонув» у смітті (ФОТОФАКТ)

Про Старе місто просто забули. Самотніми вулицями гуляє хіба що холодний пронизливий вітер та зграї бродячих собак. Іноді трапляється поодинокий перехожий, який поспішає у своїх справах. Історична частина Луцька функціонує ніби окрема сільська ОТГ, при чому неспроможна та бідна.

У центральній частині Луцька яскравий новорічний настрій передають святкові ілюмінації. Навіть Департамент муніципальної варти виглядає куди яскравіше, ніж сама міська рада. Що вже казати про знамениту родзинку - замок Любарта. З настанням темряви ніхто і не здогадається, що він існує.

Читайте також: У центрі Луцька два роки діє нелегальний платіжний термінал (ФОТО)

Яскраві вуличні ліхтарі різко обриваються на вулиці Сенаторки Левчанівської. Саме ця місцевість є кордоном «Старого міста». Якщо хтось у темну пору доби наважиться ступити далі, його зустрінуть тьмяні депресивні ліхтарі. Особливий дух занедбаності передають рештки ілюмінацій, яку не міняли ще з минулого року.

Чи не єдина частково облаштована туристична вулиця Братковського не заслужила цього року на оздоблення Різдвяними янголами, тому що частину їх просто «списали». Тож поки всі святкують Новий рік, Луцький замок «тоне у пітьмі» і лишається забутим.

  

Ryan Reynold
депутат Луцької міської ради від фракції ВО «Свобода», голова постійної депутатської комісії у Луцькраді з питань комунального майна та приватизації

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити