image
 |  7 3 Лютого 2020 | 15:59

Лучани просить перевірити законність будівельних робіт на Ковельській, 17

У Луцьку просять перевірити законність будівельних робіт на Ковельській, 17

Про це у системі «Відкрите місто» пише Дмитро Василенко.

Чоловік просить, щоб відповідні контролюючі органи перевірити законість проведення підготовчих будівельних робіт за на Ковельській, 17.

«Щодня вантажівки вивозять будівельне сміття на колишнє русло річки Стир», - йдеться у дописі.

Дмитро просить надати інформацію щодо законності проведення початку будівельних робіт та вказати хто дав погодження на вивезення будівельного сміття.

Вирішення даного питання направлено у відділ екології Луцької міської ради.

У коментарі Олег Гелета повідомив, що «Дана земельна ділянка знаходиться у приватній власності. Насипання ґрунту та будівельних матеріалів здійснюється за межею прибережної захисної смуги річки Стир».

Нагадаємо, що ще 1 серпня, минулого року, «ВолиньUA» писали, на ділянці майбутньої забудови був помічений рух будівельної техніки.

Землю на Ковельську, 17 звозили з котловану ЖК «Яровиця». Як розповіли у коментарі працівники компанії «Монблан Інвест», у них є дозвільні документи на проведення земляних робіт.

У департаменті муніципальної варти Луцької міської ради таку інформацію підтвердили. В той же час у міській ДАБІ нічого не знають про дану ситуацію та обіцяють виїхати на місце будівництва. Натомість, є великі сумніви, що працівники ДАБІ перевіряли законність робіт. 

Нагадаємо, що будівництво, яке вже охрестили в народі «Козюрине болото», розташоване в історичному ареалі міста. Лучани побоюються, що майбутня новобудова спотворить панораму історичної частини міста. Також початок будівельних робіт унеможливив проведення там археологічних досліджень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити