image
 |  5 10 Червня 2021 | 18:16

Лучани скаржаться на міські маршрутки, через чорний дим вихлопних газів

На вулицях Луцька можна зустріти міський транспорт, який складно назвати безпечним та екологічним.

Мова йде про міські маршрутки марки «Богдан». Ці жовті коробки на колесах, що при своєму русі виділяють чорний дим. І для пересічного українця така картина стала звичною, тим більше для контролюючих органів, які банально «закривають очі» на екологічні проблеми. 

У Луцьку діє транспортна поліція і управління транспорту Луцької міської ради. Останні прописують вимоги до автобусів, які потім будуть їздити по місту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Волинській ОДА – урядова спецперевірка: перевіряють роботу Погуляйка

Правда, факти того, що містом їздять автобуси, що викидають чорний дим зі своїх двигунів, свідчить про те, або десь чиновники не догледіли, або перевізники – чхали на вимоги і безпеку лучан.

До слова, транспортно-дорожний комплекс – одне з найпотужніших джерел забруднення навколишнього середовища. Крім того, транспорт – основне джерело шуму у містах, а також джерело теплового забруднення.

Гази, які виділяються внаслідок спалювання палива у двигунах внутрішнього згорання, містять більше 200 найменувань шкідливих речовин, у тому числі канцерогени. Нафтопродукти, залишки від стертих шин та гальмівних колодок, сипкі і пилові вантажі, хлориди, які використовують для посипання доріг взимку, забруднюють придорожні смуги та водні об’єкти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку закривають кіностудію, якій майже півстоліття

У наш час автотранспорт є основним джерелом забруднення повітря у великих містах.

Транспорт не лише забруднює навколишнє середовище, він також є джерелом шуму.

Рівень шуму вимірюють у децибелах (дБа). Для людини межа дорівнює 90 дБа, якщо звук перевищує цю межу, то це може викликати у людини нервові розлади і постійний стрес. Останнім часом транспортний шум став дуже гострою проблемою для населення. Близько 40% населення Києва проживає в умовах так званого шумового дискомфорту, при чому половина з них знаходиться під впливом шуму, рівень якого перевищує 70 дБа.

А чи контролуюють рівень шумів у Луцьку? Очевидно, так як і викиди чадних газів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити