image
 |  7 9 Червня 2021 | 20:18

У Волинській ОДА – урядова спецперевірка: перевіряють роботу Погуляйка

Волинську обласну державну адміністрацію перевіряє спеціальна комісія з Кабінету міністрів України.

Про це ВолиньUA стало відомо з поінформованих джерел.

Імовірно, рішення про проведення такої перевірки було прийняте внаслідок того, що ще в грудні 2020 року Волинська обласна рада висловила Юрію Погуляйку недовіру, причому – більшістю у понад 2/3 голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 49 «за»: Депутати Волиньради висловили недовіру голові ОДА Погуляйку

Як вважає джерело, Зеленському так чи інакше доведеться давати відповідь на запитання, чому він, всупереч Закону, не звільнив «губернатора». Тож не виключено, що це і є однією з причин приїзду урядової комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проігнорувавши рішення Волиньради про недовіру Погуляйку, Зеленський тільки збільшить конфронтацію, — політолог

Додатковим приводом можуть слугувати виявлені факти корупційних схем, які мали місце серед чиновників, наближених до голови Волинської ОДА, у т.ч. через відкриті кримінальні провадження на будівництві доріг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнили скандального посадовця Волинської ОДА

Швидше всього, після висновків цієї спецперевірки будуть прийняті відповідні організаційні та кадрові рішення. Тим більше, що в Офісі Президента вже анонсували можливі кадрові зміни в декількох областях.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити