image
 |  11 7 Вересня 2020 | 08:16

Лучани взяли участь у загальнопольській акції «Національне читання»

Акція «Національне читання» була започаткована в 2012 році Президентом Польщі і має на меті популяризацію надбання польської літератури, зміцнення почуття самоідентифікації. Щороку по всій території Польщі та за її межами, у певний день та час відбуваються спільні читання попередньо визначених творів. Час та твір пропонуються Президентом Польщі.

Про це повідомили у Відділі інформаційної роботи міської ради.

У Луцьку такі читання відбуваються щороку, за участі представників Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку та товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка.

Присутні заслухали драму Юліуша Словацького «Балладина» - типовий твір польського романтизму, написаний автором в еміграції, 1834 року у Женеві. В цей період тривали дискусії в польському суспільстві щодо причин недавньої поразки Листопадового повстання, історії та майбутнього, що чекали на польський народ. Поет поєднав у творі реалізм і фантастику, зосередившись на аналізі позицій і вчинків героїв. Сюжет твору обертається навколо підйому та падіння Балладини, вигаданої слов’янської королеви. Часто драму порівнюють із «Макбетом» Шекспіра, адже обидві показують жорстоку і злу людську природу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музей УПА на Вовчаку поповнило раритетне видання часів УНР (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити