image
 |  0 18 Березня 2019 | 08:58

Лучанка розповіла про телефонний «розвод»: шахраї назвались працівниками банку

Лучани все частіше потрапляють "на гачок" винахідливих шахраїв. 

Про такий "розвод" написала Natalja Dudyk у ФБ-спільноті "Теревені про Луцьк".

Хочу написати про халепу в яку може попасти кожен... 

"Аферисти в сітях"

Ситуація яка сталася в мене...про яку не хочу мовчати,може допоможе вберегтися іншим ...

Продаю річ через інтернет.Телефонує жіночка... домовляємося про продаж_покупку...даю реквізити картки на яку скинути передоплату і ніби все добре....

П'ятниця... Вечір... Дзвінок з "банку"...Представляється працівником банку і запитує чи чекаємо ми суму(вказав яку)на картку.Ну звісно ж чекаю,я ж продаю...а в мене купують... Але повідомляє що така ситуація склалася, що моя картка приймає тільки гроші від юридичних осіб а від фізичних ні .Запитує чи можу я зараз скористатися банкоматом щоб виправити...говорю що ні....тоді питає чи є зареєстрована в приват 24 . Говорю що немає....тоді наполягає сам мене зареєструвати і потрібно швидко тому що до 22:00 гроші повернуться до власника якщо не змінимо налаштування...при цьому випитує останні 4 цифри картки....коли здійснювалася остання операція.... скільки грошей приблизно є....і невідомо як ,витягує всю інфу що йому треба...робить дуже швидко не даючи навіть подумати для чого я це говорю...Коли я відмовляюся в допомозі зареєструвати мене і говорю що сама, помітно нервує і говорить що передзвонить за годину...

Я реєструюся ... зв'язуюсь з онлайн працівником банку . Повідомляю що не можу отримати кошти і як це виправити. . Відповідь шокує..."ніяких звернень на рахунок не було і кожна карта може приймати кошти від фіз осіб"

В мене шок.. розумію що афера...всі дані картки дала сама(дура)... Швидко блокую картку...не знаю чи встигла ще заблокувати її з грошима..

Телефоную на той номер що так як би є "працівник банку" але він вже не відповідає....і до сьогоднішнього дня....

Гроші зберегли... заблокувати вдалося вчасно...Міліцію повідомили..

Друзі будьте пильні!!!!!!!!!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Пішоходи? Ні не чув», - лучанин про «автохама»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити