image
 |  238 9 Жовтня 2018 | 13:37

Луцьк: на правах бідного родича

Є таке відоме всім підприємство ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ГНІДАВСЬКИЙ ЦУКРОВИЙ ЗАВОД". Його адреса, згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань - місто Луцьк, вулиця Ранкова,1. Але, як виявляється, податки це потужне підприємство сплачує зовсім не в місто, а в Боратинську ОТГ.
"ПАТ «Гнідавський цукровий завод» є одним із основних платників податків до Боратинської громади, а також її надійним другом та партнером", - заявив під час Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму «Волинь-Інвест 2018» голова Боратинської ОТГ Сергій Яручик.

А скільки ще таких цікавих прикладів: "Кромберг енд Шуберт", "Модерн Експо", "Луцьк-Фудз. "Кромберг енд Шуберт" минулого року сплатив 132 млн гривень податків - найбільше у Волинській області. Тільки пішли вони звісно в ту ж Боратинську ОТГ. "Модерн Експо" - 69 млн гривень. Але ці кошти потрапили до Підгайцівської сільради.
Можна уявити, наскільки б зріс бюджет міста завдяки підприємствам, які фактично перебувають на його території і користуються міською інфраструктурою, але якимось дивним чином юридично опинилися поза його межами. Навряд чи в Україні знайдуться настільки щедрі міста, які так бездарно втратили територію і крупних платників податків, які територіально, а у випадку Гнідавського цукрового - ще й юридично, - знаходяться у межах міста.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити