image
 |  0 16 Листопада 2018 | 11:55

Луцьк втрачає туристів через погане залізничне сполучення

Луцьк втрачає значну кількість туристів через неефективне сполучення обласного центру Волині з Києвом.
Про це йшла мова під час обговорення програми розвитку туризму у місті Луцьк у 2019 – 2020 роках.
Начальник управління туризму та промоції Луцької міськради Катерина Теліпська зазначила, що значна кількість туристів до Луцька прибуває з Києва. Але Луцьк має незручне залізничне сполучення з столицею, що негативно впливає на розвиток туристичної сфери.
Головний спеціаліст відділу туризму Волинської ОДА Стас Ольшевський заявив, що у Волинській ОДА вже зверталися до керівництва “Укрзалізниці” з проханням змінити графік руху потяга Київ – Ковель, який прибуває до Луцька в 5 год ранку і наразі є єдиним потягом, котрий з’єднує Луцьк та Київ.
“Ми писали два листи на “Укрзалізницю”. Але не отримали ні позитивну, ні негативну відповідь. Питання зависло. Крім того, область не дуже дбає про туризм. Обласна рада виділила нам лише 50 тисяч грн фінансування. Це нічого. Ми мусимо за власний кошт їздити на різні конференції”, – зазначив він.

Депутат Луцької міської ради Андрій Білан розповів про те, що потяг який курсує до Польщі відправляється та прибуває з Ківерець, а не з Луцька і це теж є причиною труднощів подорожування для іноземного туриста чи українця, який має бажання їздити за кордон.
Читайте також: Історична частина міста Луцьк є незатишною для тривалого перебування, – депутат міськради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити