image
 |  2 13 Квітня 2018 | 09:35

Луцька влада нічого не робить для оптимізації пасажирських перевезень, – Михайло Щур

Член виконавчого комітету Луцької міської ради, свободівець Михайло Щур рекомендує міській владі Луцька оптимізувати графік оборотних рейсів та схему маршрутів.
Про це він заявив 12 квітня 2018 року під час громадського обговорення щодо підняття тарифу на пасажирські перевезення у місті Луцьку, - інформує власкор  «ВолиньUA».
Зі слів Михайла Щура, луцька влада нічого не робить для оптимізації пасажирських перевезень. Адже на зростання тарифів на пасажирські перевезення впливають не лише вартість пального, запчастин, зарплата водіїв тощо. Вагомим фактором є також пасажиропотік та контрольоване управління ним.
[caption id="attachment_56671" align="aligncenter" width="640"] Під час громадського обговорення щодо вартості проїзду 5 гривень у міських маршрутках[/caption]
На думку члена луцького виконавчого комітету Михайла Щура, необхідно також у взаємодії з департаментом інфраструктури облдержадміністрації напрацювати варіанти щодо розвантаження міста від приміського транспорту, який дублює міські маршрути. І, як наслідок, впливає на наповнюваність міського транспорту, а отже, і на собівартість перевезень.
Читайте також: Луцькі перевізники не пояснили, чому платять водіям зарплату нижчу за мінімальну
Прокоментував свободівець Михайло Щур і заяви перевізників щодо того, нібито важко знайти водія на роботу із зарплатою у 8 тисяч гривень. У той же час, підприємство «Санрайз», де 70% працівників – водії, згідно з офіційними даними департаменту економіки Луцької міської ради, у 2017 році протягом 10 місяців показувало заробіток менше мінімальної заробітної плати. Відповідно, саме з такої зарплати сплачувалися податки.
«Як же тоді Вам при зарплаті, меншій від мінімальної, вдалося зберегти чималий колектив та кадри?», задав у зв’язку з цим риторичне запитання директору «Санразу» Юрію Девіцькому.

[caption id="attachment_56672" align="aligncenter" width="640"] Керівник "Санрайз" Юрій Девіцький[/caption]
Нагадаємо, що, як ми вже повідомляли раніше, Луцькі перевізники пропонують компенсувати їм низький тариф із міського бюджету.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити