image
 |  5 3 Лютого 2021 | 17:07

Люди з села, яке вигнало московського священика, не дочекались Погуляйка і збираються ночувати у Волинській ОДА

Представники Оваднівської громади із села Галинівка, яке вигнало московського попа за привітання Путіна, а сьогодні приїхали у Волинську ОДА, заявили, що не покинуть приміщення ОДА і збираються тут ночувати.

Про це повідомив у коментарі ВолиньUA настоятель Свято-Покровського храму села Овадне та Галинівка, благочинний Оваднівської округи Сергій Місан, котрий перебуває в ОДА разом зі своїми парафіянами.

Нагадаємо, що громада вимагає належного виконання розпорядження голови Волинської ОДА про реєстрацію статуту у новій редакції, який засвідчує перехід їхньої церковної громади у лоно ПЦУ, зокрема внесення відповідних відомостей до єдиного державного реєстру. На думку представників громади, понад двотижневе зволікання державного реєстратора з проведенням відповідної процедури може свідчити про те, що це питання у Погуляйка свідомо блокують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Погуляйка блокують реєстрацію української церкви в селі, де вигнали попа за те, що привітав Путіна

Люди ще зранку зайшли до приміщення волинського «Білого дому», вимагаючи пояснень від голови ОДА Юрія Погуляйка та державного реєстратора, однак зустрічі ні з першим, ні з другим чиновником досі не дочекалися. До них періодично підходять інші чиновники, які намагаються переконати громаду, в тому, що питання може бути вирішене завтра.

Однак це ще більше обурює людей: вони простояли в ОДА майже весь робочий день, а відповідні чиновники так і не знайшли для них бодай хвилини часу. Тому люди заявляють, що стоятимуть до кінця, якби навіть їм довелося ночувати в ОДА.

Благочинний Оваднівської округи Сергій Місан розділяє думку громади і каже, що залишатиметься з людьми при потребі готовий ночувати з ними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Погуляйка - кадрові зміни: відомо, хто став черговим заступником

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити