image
 |  2 27 Листопада 2020 | 21:41

Лукашенко розповів, як Україна начебто вимагала «душити Білорусь»

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що має дані від спецслужб, які свідчать, що Україна хотіла "швидше душити Білорусь".

Про це повідомляє Білоруське агентство "Белта", яке цитує Лукашенка, Twitter міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Лукашенко розповів, що отримав від своїх спецслужб витяги, в яких описується ставлення західних політиків до подій в Білорусі після початку масових акцій протесту.

За його словами, у зведеннях КДБ були дані про розмову міністра закордонних справ України з німецьким колегою:

"Ми втрачаємо наші можливості, не роблячи рішучих заходів. Євросоюзу слід ввести серйозні санкції проти Білорусі, щоб паралізувати діяльність держави, бізнесу і виробництв".

Він сказав, що незважаючи на братські відносини між білоруським і українським народами, під Києвом все одно з'явився "центр інформаційного впливу на Білорусь".

Коментуючи цю новину, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заперечив, що між ним і німецьким колегою Гайко Маасом була подібна розмова.

"Прості люди до нас дуже добре ставляться, по-людськи, бо ми до них по-братськи ставилися. Але який цинізм: запізнюємося, треба швидше душити Білорусь", - заявив Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові повісили «москаля» (ФОТО)

"Жодних таких слів у наших розмовах з Гайко Маасом не лунало. Я принципово проти "душити" Білорусь, її бізнес і виробництво. Я навпаки - за те, щоб дати Білорусі дихати вільно", - прокоментував Кулеба.

Передісторія від "УП":

Раніше Лукашенко заявляв, що наразі "проти Білорусі працюють найпотужніші спецслужби світу" і американські спецслужби засіли в Києві і "качають планету".

Сотні тисяч білорусів на практично щоденних акціях протесту по всій країні вимагають, щоб Лукашенко призначив нові вибори президента замість фальсифікованих 9 серпня. Лукашенко з одного боку заявляє, що "за владу посинілими руками не тримається", з іншого - відмовляється скласти повноваження.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити