image
 |  2 13 Листопада 2020 | 20:38

Луцьк готує позов до суду щодо скасування «карантину вихідного дня»

Позов готують до Київського окружного адміністративного суду.

Про це повідомляє «Дзеpкало Тижня».

Луцька міська рада готує позов щодо скасування постанови уряду про введення в Україні «карантину вихідного дня», повідомила у Facebook пресслужба міськради. Секретар міськради направив лист правоохоронцям, щоб вони не притягали до відповідальності заклади, які працюватимуть у місті на вихідних.

«Луцька міська рада готує до подання позовну заяву до Київського окружного адміністративного суду щодо скасування постанови про карантин «вихідного дня» як такої, що суперечить чинному законодавству та Конституції України й суттєво порушує права підприємців та підприємств», - йдеться у повідомленні.

Вказано, що секретар міськради та в. о. міського голови Григорій Пустовіт направив листи начальнику Нацполіції у Волинській області Юрію Крошку та начальнику обласної патрульної поліції Андрію Крутеню, у яких закликав не вчиняти дій щодо притягнення до відповідальності підприємців та підприємств у випадку порушення ними обмежень «карантину вихідного дня».

«Запроваджений урядом карантин «вихідного дня» призведе до серйозних збитків і проблем для бізнесу й так виснаженого першою хвилею обмежень. Разом з тим, ефективність такого обмежувального заходу у зниженні захворюваності на COVID-19 є доволі сумнівною», - заявили у міськраді.

У пресслужбі додали, що сьогодні заклади працюють в режимі серйозних обмежень, органи контролю постійно проводять перевірки дотримання протиепідеміологічних вимог, встановлених постановами -оловного санітарного лікаря України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нововолинськ також хоче скасувати карантин вихідного дня

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити