image
 |  2 3 Лютого 2020 | 23:18

Луцьк – мріє: у Хмельницькому з’явилися тролейбуси з автономним ходом у 20 кілометрів

Поки лучани мріють про нові 30 тролейбусів, у Хмельницьку вже на вулиці міста готові виїхати 5 новеньких тролейбусів, що можуть їхати без струму до 20 км. Місто стало першим обласним центром в Україні, де придбали тролейбуси з автономним ходом.

Вартість одного транспортного засобу - 8,3 млн грн. Про це пише Газета.UA.

«За чотири роки ми придбали 32 нових тролейбуси і 6 капітально відремонтували. Саме ці тролейбуси з автономним ходом - це те, чого ми прагнули: без прокладання дороговартісних ліній забезпечити містян комфортним громадським транспортом. Тролейбуси виходять на маршрут, мабуть, найбільш затребуваний, на прохання жителів. Він з'єднає мікрорайон Катіон та Ракове через Дубове», - каже міський голова від ВО «Свобода» Олександр Симчишин.

Читайте також: Луцьку й не снилось: у Рівному запустили перші еко-автобуси (ФОТО)

Тривалість зарядки батарей тролейбусів близько 1,5 год. Заряджатися вони можуть як під час стоянки, так і під час руху. Аби зняти струмоприймачі з контактної мережі, водієві треба лише натиснути на кнопку в кабіні, щоб повернути назад - вийти з тролейбуса і зробити все вручну.

        

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити