image
 |  9 25 Вересня 2019 | 14:45

Луцьк поділять на зони зовнішньої реклами

У Луцьку зовнішня реклама буде розміщуватися відповідно до зонування території міста.

Про це повідомила начальник управління розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай.

Зонування міської території враховує ефективність розміщення реклами, а також сукупність обмежень історико-культурного, архітектурно-містобудівного, соціально-психологічного, естетичного характеру.

Загалом Луцьк поділять на чотири зони:

- Зона А – територія в межах історико - культурного заповідника в м. Луцьку;

- Зона Б - територія центру міста;

- Зона В -територія багатоквартирної житлової забудови;

- Зона Г – територія житлових, садибних та промислових масивів на виїздах з міста.

У межах історико-культурного заповідника в Луцьку не передбачається розміщення зовнішньої реклами. Дозволяється використання закладами торгівлі, сфери надання послуг можливостей вивісок та внутрішнього рекламного оформлення вітрин з використанням сучасних світлових засобів.

У центрі міста (зона Б) не встановлюються нові наземні великорозмірні носії зовнішньої реклами на центральних проспектах і вулицях. Дозволяється розміщення наземних малорозмірних носіїв сучасної реклами (типу «лайтпостер» тощо). Водночас можливе розміщення зовнішньої реклами на глухих бічних та задніх фасадах будинків, споруд за винятком центральних проспектів та вулиць.

Читайте також: Луцька міськрада візьметься за торгові кіоски на зупинках

На території багатоквартирної житлової забудови передбачано максимальне розміщення малорозмірної реклами, скролерів, відеоекранів та інших новітніх засобів. Можливе розміщення реклами на бічних, задніх фасадах будинків, споруд за наявності суцільної глухої стіни не менше 1/3 площі фасаду.

У зоні Г (територія житлових, садибних та промислових масивів на виїздах з міста) розміщення різних видів наземних засобів зовнішньої реклами відбувається у відповідності до Схем. Можливе розміщення зовнішньої реклами на бічних, задніх фасадах будинків, споруд за наявності суцільної глухої стіни не менше 1/4 площі фасаду.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити