image
 |  2 28 Листопада 2018 | 13:57

Луцьк попрощався із загиблим бійцем на Сході (ФОТО)

Дорога до Луцька у супроводі колони з десятків авто та прощання у центрі міста – загиблого внаслідок обстрілів на сході бійця 14-ї ОМБР лучанина Віктора Лахая провели в останню путь на малій батьківщині.

Після зустрічі героя зранку 28 листопада його тіло повезли до обласного центру Волині, де і відбулося прощання, - пишуть Волинські новини.

Утворивши колону з кількох десятків авто, волонтери та військові побратими Віктора Лахая вирушили до Луцька, де тіло загиблого героя провезли вулицею Рівненською та проспектом Волі. Рух колони супроводжувався сигналами автомобілів, а водії зупинялися, аби вийти та віддати останню шану загиблому на війні.

Прощання із загиблим воїном розпочалося близько 10.00 у верхньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору, а вже згодом домовину з тілом перенесли на Театральний майдан, де відбулася громадська панахида.

Як зазначив владика Луцький та Волинський Михаїл, сьогодні до нашого героя ми незвично звертамося – новопредставлений, убієнний воїн Віктор.

«Війна – це завжди трагедія, біль, втрати. Але війна – це й той момент, коли людина усвідомлює, що таке життя і що таке смерть, що таке радість, а що таке скорбота. Віктор віддав найцінніше за нас – своє життя, як справжній воїн, як справжній чоловік, в серці якого батьки заклали велику любов до своїх ближніх та батьківщини. Зараз звучить такий термін, як «пішов за контрактом», якийсь він такий неправильний…пішов із любов’ю захищати батьківщину, який тут може бути контракт, із смертю? Він присвятив своє життя заради миру в Україні та свободу для своїх ближніх», - наголосив Михаїл.

Віктор Лахай народився в селі Велика Глуша Любешівського району. Жив у Луцьку. 25 листопада у Віктора був день народження. У нього залишилися батьки та троє сестер. Поховають Віктора Лахая на міському кладовищі у селі Гаразджа.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити