image
 |  2 29 Листопада 2018 | 13:57

Луцьк працює над тим, щоб повернути великі підприємства до міста

Влада Луцька вивчає питання повернення у межі міста великих промислових підприємств, які є крупними платниками податків.

Про це йшла мова під час засідання сесії Луцької міськради.

«Ми вивчаємо питання, яким чином окремі території Луцька, де знаходяться великі підприємства, віддали селам. Це робилося ще у давні часи, зокрема у 90-ті та 2000-ті роки. Зараз ми шукаємо ті рішення в архівах. Активно працюємо над цим питанням. Побачимо, що вдасться зробити», - відзначив секретар міської ради Григорій Пустовіт.

Радник міського голови Ігор Поліщук навів суми податків, які місто втрачає через бездарну позицію попередніх міських очільників.

«Ми спілкувався з керівництвом заводу «Кромберг і Шуберт» з цього питання. Якби «Кромберг» був на території Луцька, то ми мали б 84 млн грн податків у міський бюджет. А цього року бюджет розвитку Луцька становить 105 млн грн. Тобто, місто втрачає ще один бюджет розвитку. Така ж ситуація з «Модерн Експо», яке могло б поповнити бюджет міста ще на 40 мільйонів гривень».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перспективи Луцька як обласного центру - ускладнюються

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити