image
 |  173 14 Лютого 2024 | 18:13

Луцьк просить прилеглі громади заплатити за дітей у дитсадках

Луцьк звернувся до прилеглих громади, діти яких відвідують дитсадки міста.

Про це йшла мова під час засідання виконкому.

У зв’язку із децентралізацією влади органів місцевого самоврядування, для налагодження партнерських взаємовідносин виникла необхідність звернутися до об’єднаних територіальних громад та інших органів місцевого самоврядування, діти жителів яких відвідують заклади дошкільної освіти Луцької міської територіальної громади, з питанням щодо відшкодування коштів за утримання таких дітей у ЗДО для забезпечення належної діяльності закладів дошкільної освіти комунальної форми власності.

Фінансування та утримання закладів дошкільної освіти Луцької міської територіальної громади здійснюється за рахунок коштів міського бюджету. У результаті укладення договорів Луцькою міською радою з об’єднаними територіальними громадами та іншими органами місцевого самоврядування про міжбюджетні трансферти для відшкодування коштів зменшиться навантаження на міський бюджет.

Тому необхідно врегулювати порядок оплати за утримання дітей закладів дошкільної освіти Луцької міської територіальної громади", - йде мова у зверненні.

Для цього затверджений фінансовий норматив на одного одержувача послуг у закладах дошкільної освіти комунальної форми власності на 2024 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже мільйон готівки, гектари землі та невелика зарплата: що задекларував Кватирко

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити