image
 |  122 18 Січня 2022 | 07:07

Луцька аптека-музей отримує заготовки для виготовлення ліків з різних куточків світу

Луцька аптека-музей продовжує виготовлення лікарських форм за старовинною рецептурою та заготовок, що прибувають з різних куточків світу.

Про це «ВолиньUA» розповів завідувач луцької історичної аптеки Злоцьких Сергій Семенович.

Луцька аптека-музей одна із шести в області, яка спеціалізується на виготовленні м'яких лікарських форм, такі як мазі, супозиторії, бовтанки. Ліки виготовляють за колишніми рецептами. Також заклад зберігає до наших днів рецепти, за якими виготовляли ліки сто років тому.

«Сьогодні, аптека-музей в Луцьку продовжує зберігати в собі колишні рецепти приготування ліків. Стіни закладу доповнюються старовинними речами, які притаманні фармацептії початку ХХ століття. Виготовляємо мазі, супозиторії, бовтанки, для їх приготування отримуємо заготовки з усіх куточків світу: Чилі, Парагваю, Перу, крохмалю з Фракції», - розповідає провізор аптеки-музею Сергій Семенович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька аптека-музей Злоцьких поповнилась старовинним тонометром

В закладі продовжують традиції фармації, щодня люди звертаються з рецептами по виготовленню ліків. Як бачимо, така справа є затребувана в наш час, хоча й занепадає.

«Нажаль втрачається такий сегмент фармації, де ліки готують. Це відбувається з різних причини. Має бути відповідна технічна база, кадровий потенціал, який сьогодні втрачається».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький аптекар у свої 90 їздив на велосипеді, аби назбирати трав на ліки

Цей не дивно, адже нині виготовлення ліків набуло широкого простору, їх виготовляють відповідні фабрики. Заготівля рослин в виготовлення ліків за рецептами лишається актуальною, але з меншим попитом.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити