image
 |  11 21 Жовтня 2021 | 12:48

Луцька лікарня очікує кисень із-за кордону

Через проблеми з постачанням кисню 10 пацієнтів з луцького коронавірусного шпиталю перевели в обласний госпіталь у Боголюбах. Наразі заклад чекає поставки з Польщі.

Про це «Першому» повідомила директорка Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич.

«Проблеми з киснем є по всій Україні. Сьогодні до обіду нам обіцяють довезти машину з киснем з Польщі. Але, щоб не ризикувати, вчора на ніч ми переводили легших пацієнтів, щоб залишити більше кисню для важких», – сказала головна лікарка.

При цьому у шпиталі лишається, з її слів, 90 пацієнтів. Кисень для них ще є, зокрема використовуються кисневі концентратори, запевнила посадовиця.

«Вся Україна в складній ситуації з киснем. У нас є три постачальники і ніхто не може привезти: ні Київ, ні Львів, ні Дніпро. І облдержадміністрація, і міська рада, і ми всі залучені до вирішення ситуації. Зараз на телефонах – працюємо над цим. Це превентивні міри, щоб потім не було біди», – сказала Лариса Духневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Увімкнув аварійку посеред дороги: у Луцьку задиміла маршрутка (ВІДЕО)

У міському управлінні охорони здоров’я підтверджують проблеми з постачанням кисню.

«Ситуація напружена не тільки в Луцьку, а й в області, інших регіонах. Це через велике споживання і проблеми з поставкою. Наприклад, львівський кисневий завод обмежив поставки через якісь технічні моменти. В мене немає інформації про поломки, але в цілому дуже збільшене споживання має негативний вплив на забезпечення», – сказав начальник управління Володимир Лотвін.

В.о. директора Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Дудар, в чиєму підпорядкуванні перебуває і госпіталь у Боголюбах, натомість каже, що у них поставки кисню відбуваються стабільно.

«У мене витрати кисню на добу – 3-4 тонни. Запас – 15 тонн. Орієнтовно нова заправка відбудеться у суботу. Заправляють, коли є ще залишок 6-8 тонн, і загалом цього вистачає на тиждень. Загальний обсяг ємностей у нас – 23 тонни», – повідомив посадовець.

Наразі у госпіталі лишається близько 20-25 вільних ліжок.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити