image
 |  2 18 Травня 2021 | 13:17

Луцька міськрада хоче зберегти дитячу залізницю

Луцька міська рада звернулася до Прем’єр-міністра України, Міністра інфраструктури України, в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» щодо збереження Луцької дитячої залізниці.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Дитяча залізниця розпочала роботу 1956 року. ЇЇ протяжність складає 1,5 км. Це установа позашкільної освіти та профорієнтації дітей у місті Луцьк. До її закриття у гуртку юних залізничників навчалися 514 дітей. Розташована дитяча залізниця на правому березі річки Сапалаївки, частково маршрут пролягає через територію Луцького ботанічного саду.

Починаючи з вересня 2020 року Луцька дитяча залізниця не працює. На даний час територія не обслуговується, занедбується, а майно руйнується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гектари за ціною Айфона: як оцінили землю під Луцьким аеропортом?

Луцька міська рада неодноразово зверталася до Кабінету Міністрів України, АТ «Укрзалізниця» та її структурних підрозділів щодо збереження майнового комплексу Луцької дитячої залізниці та продовження її функціонування за призначенням. Відповідно до останньої відповіді товариства від 22.04.2021 № Ц-4/6-88/2143-21, на засіданні Комісії з непрофільних активів АТ «Укрзалізниця» 19.03.2021 розглядалося питання віднесення Луцької дитячої залізниці до непрофільних активів товариства, однак питання було відкладено для подальшого обговорення.

Таке листування триває понад 9 місяців, проте, чіткої відповіді про план подальших дій, жодних кроків щодо вирішення зазначеного питання досі не здійснено, термінів не визначено.

З метою збереження даного унікального об’єкту, продовження його використання за призначенням, Луцька міська рада готова прийняти комплекс споруд та матеріальних цінностей Луцької дитячої залізниці за адресою м. Луцьк, вул. Шопена, 14а на баланс Луцької міської територіальної громади, взяти його в оренду, чи розглянути інші варіанти співпраці.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити