image
 |  4 24 Лютого 2021 | 19:21

Луцька міськрада не підтримала звернення щодо справи Стерненка

Луцька міська рада не підтримала проєкт звернення до президента Зеленського щодо стану судової системи та необхідності апеляційного перегляду справи Сергія Стерненка.

За проєкт рішення проголосували 17 депутатів.

Текст звернення зачитала депутатка Алла Доманська. Вона наголосила, що стан судової системи країни викликає недовіру та занепокоєння.

Депутат Юрій Моклиця зазначив, що вирок Стерненку - це маркер роботи правоохоронної системи.

Депутат Микола Федік відзначив, що нереформована судова система сприяє антиукраїнській підривній роботі та виправдовує корупціонерів:

"Ми будемо підтримувати звернення щодо судової системи. Бо її корумпованість і нереформованість загрожує кожному українцю, дозволяє кинути за грати кожного патріота. Саме тому Стерненку дали сім років в'язниці. Але не варто забувати, що Сергія Стерненка засудив суддя Попревич, якого призначив в Одесу з Донецька Петро Порошенко. А минула влада так і не змогла чи не схотіла реформувати судову гілку влади", - зауважив Микола Федік.

Міський голова Ігор Поліщук зауважив, що президент і судова гілка влади є незалежні. Окрім того, запитав, чи є в залі людина, яка ознайомилася з обвинувальним актом, який був переданий у суд, а також повністю читала вирок.

«Немає, я зрозумів», - сказав Ігор Поліщук.

Однак, для підтримки звернення не вистачило голосів. "За" проголосували фракції "Свобода", ЄС та "Свідомих".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сyддя, який зaсyдив Стeрнeнкa дo в’язницi, виявився фaнaтoм Лeнiнa і Стaлiнa, – ЗMІ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити